Rozmiar Czcionki

 

Wigilia 2017r.

Zapraszamy do składania zamówień.
tel. 601 626 111, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

L.p.

Nazwa potrawy

Cena

 

DANIA CIEPŁE

 

1

Pierogi z kapustą i grzybami

35zł/kg

2

Pierogi ze szpinakiem i wędzonym serem

38złkg

3

Uszka z grzybami

45zł/kg

4

Strucel grzybowy

35zł/500g

5

Kulebiak z kapusty z grzybami

35zł/500g

6

Paszteciki kapuściane

32zł/kg

7

Krokiety z kaszą i grzybami

5zł/szt

8

Bigos staropolski

55zł/kg

9

Barszcz czerwony na zakwasie z buraków z grzybami lub kremowa zupa migdałowa

15zł/L

10

Duszona kapusta ze śliwkami i winem

35zł/kg

11

Udka pieczone z jabłkami lub pieczarkami

7zł/szt.

12

Zrazy wołowe po staropolsku z kapustą i grzybami

12zł/s

13

Pieczony indyk z jabłkami i żurawiną

180zł/szt. (około 6 kg)

14

Rostbef w ziołach

90zł/kg

15

Karkówka w sianku

42zł/kg

 

ZAKĄSKI

 

16

Śledzik po łowicku

8zł/100g

17

Śledź z cebulką i ogórkiem w oleju lnianym

8zł/100g

18

Śledź słodko-kwaśny

9zł/100g

19

Karp w rodzynkowym sosie

100g6zl

20

Karp w galarecie

100g6zl

21

Terrina z dorsza i łososia

7zł/szt

22

Pasztet mięsny z żurawinową galaretką

35zł/kg

23

Ryba po grecku z dorsza

48zł/kg

24

Dorsz w salsie z pomidorami

52zł/kg

 

CIASTO ŚWIĄTECZNE

 

25

Piernik z konfiturą śliwkową

25zł/blacha keksowa

26

Strucel drożdżowy migdałowo – makowy

25zł/kg

27

Raffaello

50 zł/blacha

28

Tort karmelowo-słonecznikowy

50zł/kg

29

Owocowe z mascarpone

60zł/blachę

30

Leśny mech z galaretką

70zł/kg

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

SYLWESTER 2017/2018

 31.XII.2017r.        godz. 20:00-04:00

 

250zł / os

 

Dania główne serwowane na talerzu przez kelnerów. Zakąski  serwowane na półmiskach przez kelnerów.

 

Lampka szampana o północy

 

Butelka 0,5L wódki/para

 

PRZYSTAWKA

 

- terrina z gęsiny i wątróbki z pistacjami

 

OBIAD

 

Zupa:

 

- bulion grzybowy z kołdunami z gęsi

 

Danie główne:

 

(2 p./os.)

 

- confitowane udka z kaczki z sosem miodowym i imbirem
- medaliony z indyka z pieczarkami w grzankach
- roladki z dorsza i warzywami z sosem maślanym

 


- pieczony topinambur z okrasą i majerankiem

 

- ziemniaki gotowane z masłem koperkowym

 

- karmelizowana dynia z marchewką

 

- kiszona kapusta z gruszką

 

Bufet słodki:

 

- beziki z serkiem mascarpone i bakaliami

 

- babeczki z jabłkami i kruszonką

 

- ciasto czekoladowe z orzechami

 

- mus gruszkowy z migdałami

 

ZAKĄSKI 

 

- polędwiczki podwędzane dojrzewające z konfiturą z cebuli

 

- łosoś w galaretce ziołowej

 

- ptysie z serem lazur i tuńczykiem

 

-śledzie celtyckie z buraczkami

 

- pierożki drożdżowe z serem feta i warzywami

 

- buraczki z chrzanem w boczku

 

KOLACJA I

 

-żeberka w słodko-ostrej marynacie z kaszą bulgur i sałatką z kiszonych ogórków

 

KOLACJA II

 

- barszcz z grzybami i pączki z wątróbką drobiową

 

Napoje:

 

-kawa, herbata bez ograniczeń

 

- soki i napoje gazowane 1,5L na osobę (coca-cola, sprite, woda gazowana)

 

- woda mineralna niegazowana z cytryną bez ograniczeń

 

REZERWACJE: tel. 601 626 111  lub   Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 
F.H.U. Przy Złotej Wyspie Ewelina Fiedorowicz, ul. Leśna 62, 87-124 Złotoria

 

Świąteczna oferta cateringowa

Wielkanoc 2017r.

Zapraszamy do składania zamówień.
tel. 601 626 111, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

L.p.

Nazwa potrawy

Cena

 

DANIA CIEPŁE

 

1

żurek z tartą cebulą i pieczonym jabłkiem

25zł/L

2

krupnik z wędzonym karczkiem i cebulką

35zł/L

3

swojska biała kiełbasa

45zł/kg

4

pieczeń wieprzowa na sianku

45zł/kg

5

kurze udka nadziewane jabłkiem

7zł/szt.

6

kacze udka z jabłkami pieczone w gęsim tłuszczu

15zł /1 udko około 250g

7

kaczka z ucieranymi migdałami i masłem miodowym około 2,5kg

65zł/szt.

 

ZAKĄSKI

 

8

kulebiak z pieczarkami jajkiem ziołami

19zł/500g

9

sałatka z jajkiem i prażonymi migdałami

35zł/kg

10

pasztet z gęsiny z pistacjami

45zł/kg

11

terrina z łososia i dorsza

7zł/szt.

12

tymbaliki drobiowe

5zł/szt.

13

sałatka warzywna

25zł/kg

 

CIASTO ŚWIĄTECZNE

 

14

tort bezowy z masą kajmakową i kremówką ok 2kg

65zł/kg

15

tort ,swiąteczny

65zł/kg

16

leśny mech

65zł/800dkg

17

babka drożdżowa

30zł/szt.

18

mazurek wielkanocny ok. 350g.

28zł/szt.

19

20

sernik z kokosem

pełnoziarniste ciasto z serkiem mascarpone, miodem i orzechami

50zł/blacha

60zł/blacha

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wigilia 2016r.

Zapraszamy do składania zamówień.
tel. 601 626 111, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

L.p.

Nazwa potrawy

Cena

 

DANIA CIEPŁE

 

1

Pierogi z kapustą i grzybami

35zł/kg

2

Pierogi ze szpinakiem i wędzonym serem

38złkg

3

Uszka z grzybami

45zł/kg

4

Strucel grzybowy

35zł/500g

5

Kulebiak z kapusty z grzybami

35zł/500g

6

Paszteciki kapuściane

32zł/kg

7

Krokiety z kaszą i grzybami

5zł/szt

8

Bigos staropolski

55zł/kg

9

Barszcz czerwony na zakwasie z buraków z grzybami lub kremowa zupa migdałowa

15zł/L

10

Duszona kapusta ze śliwkami i winem

35zł/kg

11

Udka pieczone z jabłkami lub pieczarkami

7zł/szt.

12

Zrazy wołowe po staropolsku z kapustą i grzybami

12zł/s

13

Pieczony indyk z jabłkami i żurawiną

180zł/szt. (około 6 kg)

14

Rostbef w ziołach

90zł/kg

15

Karkówka w sianku

42zł/kg

 

ZAKĄSKI

 

16

Śledzik po łowicku

8zł/100g

17

Śledź z cebulką i ogórkiem w oleju lnianym

8zł/100g

18

Śledź słodko-kwaśny

9zł/100g

19

Karp w rodzynkowym sosie

100g6zl

20

Karp w galarecie

100g6zl

21

Terrina z dorsza i łososia

7zł/szt

22

Pasztet mięsny z żurawinową galaretką

35zł/kg

23

Ryba po grecku z dorsza

48zł/kg

24

Dorsz w salsie z pomidorami

52zł/kg

 

CIASTO ŚWIĄTECZNE

 

25

Piernik z konfiturą śliwkową

25zł/blacha keksowa

26

Sztrucel drożdżowy migdałowo – makowy

25zł/kg

27

Raffaello

50 zł/blacha

28

Tort karmelowo-słonecznikowy

50zł/kg

29

Owocowe z mascarpone

60zł/blachę

30

Leśny mech z galaretką

70zł/kg

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

250zł / os

 

Lampka szampana o północy

Butelka 0,5L wódki/para

 

PRZYSTAWKA

- pasztet gęsi na grzance  z musem chrzanowym

OBIAD

Zupa:

- zupa cebulowa z brandy

Danie główne:

(2,5 p./os.)

- confitowane udka z kaczki nadziewane śliwkami
- ozory z musztardą i grzybami
- roladki z dorsza ze szpinakiem i mascarpone


- pęczak z cebulką i pietruszką

- ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem

- buraczki z papryką, surówka selerowa z ananasem, kapusta zasmażana ze śliwkami i jabłkiem

Ciasto:

- tiramisu

- sernik z kokosem

ZAKĄSKI 

- śledziki z śmietaną i musem jabłkowy

- buraczki z chrzanem i boczkiem
- pączuszki ze szpinakiem  i orzechami
- sałatka caprese z mini mozzarellą

- marynowane buraczki z chrzanem w boczku

KOLACJA I

- potrawka z kurczaka z pieczarkami i kaszą jaglaną

- sałatką z marynowanym ogórkiem

KOLACJA II

- kwaśna biała zupa z kluskami ziemniaczanymi

Napoje:

-kawa, herbata bez ograniczeń

- soki i napoje gazowane 1,5L na osobę (coca-cola, sprite, woda gazowana)

- woda mineralna niegazowana z cytryną bez ograniczeń

 

Kontakt:

Ewelina Fiedorowicz

tel. 601 626 111

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zapraszamy Państwa wraz z rodziną w niedziele października od godz. 13.00 - 17.00 (obiady wydawane do godz.16.00) na obiady przygotowane dla Państwa ze świeżych,  naturalnych produktów.

W październiku  obiady będą realizowane tylko po wcześniejszej rezerwacji telefonicznej
pod nr tel. 601 626 111 do piątku każdego tygodnia.

 

W cenę dania głównego wliczony jest stół z dodatkami do Państwa wyboru.

Danie główne wraz z zupą plus dodatki ("dodatki zjedz ile chcesz") - 45 zł/os.

Danie dla dzieci wraz z zupą plus dodatki ("dodatki zjedz ile chcesz") - 25 zł/os.

Danie dla dzieci bez zupy plus dodatki ("dodatki zjedz ile chcesz") - 20 zł/os.

Dodatkowo proponujemy:

- kawę, lody, domowe ciasta

 

02.10.2016r. 

Bulion z kapustą

Danie główne: Pierś w szpinaku i kokosie

Danie główne: Sałatka z chrupiącym kurczakiem, śliwką i serkiem kozim

Danie główne: Udka kacze confit ze śliwkami

Danie dla dzieci: Nugetsy z domowymi frytkami

 

09.10.2016r.  

Zupa kartoflana z boczkiem

Danie główne: Pstrąg na dyni w kapuście

Danie główne: Sałatka z chrupiącym kurczakiem, śliwką i serkiem kozim

Danie główne: Udka kacze confit ze śliwkami

Danie dla dzieci: Kąski rybne z ziemniakami

 

16.10.2016r.

Krem z dyni

Danie główne: Żeberka podwędzane z dynią marynowaną

Danie główne: Sałatka z chrupiącym kurczakiem, śliwką i serkiem kozim

Danie główne: Udka kacze confit ze śliwkami

Danie dla dzieci: Kotleciki schabowe z ziemniakami

 

23.10.2016r.

Zupa warzywna z ciecierzycą

Danie główne: Kluski ziemniaczane z boczkiem i twarogiem

Danie główne: Sałatka z chrupiącym kurczakiem, śliwką i serkiem kozim

Danie główne: Udka kacze confit ze śliwkami

Danie dla dzieci: Racuchy z jabłkiem

 

30.10.2016r.

Zupa ogórkowa z puree ziemniaczanym i śmietaną

Danie główne: Policzki wieprzowe z śliwkami i czerwonym winem

Danie główne: Sałatka z chrupiącym kurczakiem, śliwką i serkiem kozim

Danie główne: Udka kacze confit ze śliwkami

Danie dla dzieci: Klopsiki w sosie koperkowym z ryżem

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zapraszamy Państwa wraz z rodziną w niedziele września od godz. 13.00 - 17.00 (obiady wydawane do godz.16.00) na obiady przygotowane dla Państwa ze świeżych,  naturalnych produktów.

We wrześniu  obiady będą realizowane tylko po wcześniejszej rezerwacji telefonicznej
pod nr tel. 601 626 111 do piątku każdego tygodnia.

 

W cenę dania głównego wliczony jest stół z dodatkami do Państwa wyboru.

Danie główne wraz z zupą plus dodatki ("dodatki zjedz ile chcesz") - 45 zł/os.

Danie dla dzieci wraz z zupą plus dodatki ("dodatki zjedz ile chcesz") - 25 zł/os.

Danie dla dzieci bez zupy plus dodatki ("dodatki zjedz ile chcesz") - 20 zł/os.

Dodatkowo proponujemy:

- kawę, lody, domowe ciasta

 

04.09.2016r. 

Zupa krem z pieczonych pomidorów

Danie główne: Udka faszerowane jabłkami i serem z ziemniakami

Danie główne: Sałatka z chrupiącym kurczakiem, śliwką i serkiem kozim

Danie główne: Udka kacze confit ze śliwkami

Danie dla dzieci: Nugetsy z frytkami

 

11.09.2016r.  

Zupa krem z selera i migdałami

Danie główne: Pierogi z mięsem

Danie główne: Sałatka z chrupiącym kurczakiem, śliwką i serkiem kozim

Danie główne: Udka kacze confit ze śliwkami

Danie dla dzieci: Pierogi z serem i owocami

 

18.09.2016r.

Zupa ogórkowa

Danie główne: Łosoś ze szpinakiem i mozzarellą

Danie główne: Sałatka z chrupiącym kurczakiem, śliwką i serkiem kozim

Danie główne: Udka kacze confit ze śliwkami

Danie dla dzieci: Kąski rybne z frytkami

 

25.09.2016r.

Zupa dyniowa

Danie główne: Kaczka z dynią

Danie główne: Sałatka z chrupiącym kurczakiem, śliwką i serkiem kozim

Danie główne: Udka kacze confit ze śliwkami

Danie dla dzieci: Racuchy z jabłkiem

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Zapraszamy Państwa wraz z rodziną w niedziele sierpnia od godz. 13.00 - 17.00 (obiady wydawane do godz.16.00) na obiady przygotowane dla Państwa ze świeżych,  naturalnych produktów.

W sierpniu obiady będą realizowane tylko po wcześniejszej rezerwacji telefonicznej
pod nr tel. 601 626 111 do piątku każdego tygodnia.

 

W cenę dania głównego wliczony jest stół z dodatkami do Państwa wyboru.

Danie główne wraz z zupą plus dodatki ("dodatki zjedz ile chcesz") - 45 zł/os.

Danie dla dzieci wraz z zupą plus dodatki ("dodatki zjedz ile chcesz") - 25 zł/os.

Danie dla dzieci bez zupy plus dodatki ("dodatki zjedz ile chcesz") - 20 zł/os.

Dodatkowo proponujemy:

- kawę, lody, domowe ciasta

 

07.08.2016r. 

Zupa krem pomidorów i pieczonej papryki

Danie główne: Policzki wieprzowe w sosie kurkowym z ziemniakami pieczonymi w soli ciechocińskiej

Danie główne: Sałatka z cukinią, fetą, melonem z pesto pietruszkowo miętowym

Danie główne: Udka kacze confit z malinami

Danie dla dzieci: Kotleciki drobiowe w sezamie z domowymi frytkami

 

14.08.2016r.   lokal zarezerwowany

 

21.08.2016r.

Zupa warzywna z kaszką manną

Danie główne: Kluski ziemniaczane z domowym twarogiem i lubczykiem

Danie główne: Sałatka z cukinią, fetą, melonem z pesto pietruszkowo miętowym

Danie główne: Udka kacze confit z malinami

Danie dla dzieci: Kluski ziemniaczane z domowym twarogiem i lubczykiem

 

28.08.2016r.

Zupa krem z pieczonych buraków

Danie główne: Pstrąg pieczony podwędzany z masłem ziołowo -czosnkowym i plackami z cukinii

Danie główne: Sałatka z cukinią, fetą, melonem z pesto pietruszkowo miętowym

Danie główne: Udka kacze confit z malinami

Danie dla dzieci: Kąski rybne z ziemniakami

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 
F.H.U. Przy Złotej Wyspie Ewelina Fiedorowicz, ul. Leśna 62, 87-124 Złotoria

 

Świąteczna oferta cateringowa

Wielkanoc 2016r.

Zapraszamy do składania zamówień.
tel. 601 626 111, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

L.p.

Nazwa potrawy

Cena

 

DANIA CIEPŁE

 

1

żurek z tartą cebulą i pieczonym jabłkiem

25zł/L

2

krupnik z wędzonym karczkiem i cebulką

35zł/L

3

szynka miodowa

45zł/kg

4

pieczeń wieprzowa na sianku

45zł/kg

5

kurze udka nadziewane jabłkiem

7zł/szt.

6

gęsie udka z jabłkami i gorgonzolą duszone w gęsim tłuszczu

15zł /1 udko około 250g

7

kaczka z ucieranymi migdałami i masłem miodowym około 2,5kg

65zł/szt.

 

ZAKĄSKI

 

8

kulebiak z pieczarkami jajkiem ziołami

19zł/500g

9

sałatka z jajkiem i prażonymi migdałami

35zł/kg

10

pasztet z kurcząt z marynowanym zielonym pieprzem

35zł/kg

11

terrina z łososia i dorsza

7zł/szt.

12

tymbaliki drobiowe

5zł/szt.

13

sałatka warzywna

25zł/kg

 

CIASTO ŚWIĄTECZNE

 

14

tort bezowy z masą kajmakową i kremówką ok 2kg

50zł/kg

15

sernik z wiśniami

65zł/blacha

16

szarlotka z masą śmietanową

65zł/blacha

17

babka drożdżowa

30zł/szt.

18

mazurek kajmakowy migdałowy ok. 350g.

28zł/szt.

19

20

raffaello

owocowe z mascarpone

50zł/blacha

60zł/blacha

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

MENU

ZABAWY KARNAWAŁOWEJ

dn. 30.01.2016r.         godz. 19:00  125zł/os.

Dania serwowane na półmiskach przez kelnerów.

PRZYSTAWKA

- śledzik z marynowaną suską sechlońską i sosem miodowym

OBIAD

Zupa:

- krem z zielonego groszku

Danie główne:

(2p./os.)

- rumsztyk z cebulką karmelizowaną

- udka faszerowane oscypkiem i jabłkiem

Dodatki:

- ziemniaki confitowane w gęsim tłuszczu

- zestaw surówek

CIASTO

- tiramisu

- gruszkowiec

ZAKĄSKI 

- pieczona feta w cukini z tymiankową oliwą

-  polędwiczki wędzone z chutneyem śliwkowym

- tatar wołowy

- sałatka nicejska z tuńczykiem

KOLACJA

- kolacja gulasz z niepaloną kaszą gryczana i sałatką z kiszonych buraków

 

Napoje:

-kawa, herbata bez ograniczeń

- soki i napoje gazowane 1,5L na osobę (coca-cola, fanta, sprite)

- woda mineralna niegazowana z cytryną bez ograniczeń

 

Alkohol we własnym zakresie

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 
F.H.U. Przy Złotej Wyspie Ewelina Fiedorowicz, ul. Leśna 62, 87-124 Złotoria              

                                                                        

Świąteczna oferta cateringowa

Wigilia 2015r.

Zapraszamy do składania zamówień.
tel. 601 626 111, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

L.p.

Nazwa potrawy

Cena

 

DANIA CIEPŁE

 

1

Pierogi z kapustą i grzybami

25zł/kg

2

Uszka z grzybami

30zł/kg

3

Strucel grzybowy

18zł/500g

4

Kulebiak z kapusty z grzybami

25zł/500g

5

Paszteciki kapuściane

24zł/kg

6

Bigos staropolski

40zł/kg

7

Barszcz czerwony na zakwasie z buraków z grzybami lub kremowa zupa migdałowa

9zł/L

8

Duszona kapusta ze śliwkami i winem

25zł/kg

9

Udka pieczone z jabłkami lub pieczarkami

6zł/szt.

10

Zrazy wołowe po staropolsku z kapustą i grzybami

12zł/s

11

Pieczony indyk z jabłkami i żurawiną

180zł/szt. (około 6 kg)

12

Rostbef w ziołach

65zł/kg

13

Karkówka w sianku

35zł/kg

 

ZAKĄSKI

 

14

Śledzik po łowicku

34zł/kg

15

Śledź z cebulką i ogórkiem w oleju lnianym

35zł/kg

16

Śledź słodko-kwaśny

35zł/kg

17

Karp w rodzynkowym sosie

100g6zl

18

Karp w galarecie

100g6zl

19

Terrina z dorsza i łososia

7zł/szt

20

Pasztet mięsny z żurawinową galaretką

35zł/kg

21

Ryba po grecku z dorsza

48zł/kg

22

Dorsz w salsie z pomidorami

52zł/kg

 

CIASTO ŚWIĄTECZNE

 

23

Piernik z konfiturą śliwkową

25zł/blacha keksowa

24

Sztrucel drożdżowy migdałowo – makowy

18zł/kg

25

Raffaello

50 zł/blacha

26

Tort karmelowo-słonecznikowy

50zł/kg

27

Owocowe z mascarpone

60zł/blachę

 

 

 


 

Świąteczna oferta cateringowa Wielkanoc 2015r.

L.p.

Nazwa potrawy

Cena

 

DANIA CIEPŁE

 

1

żurek z tartą cebulą i pieczonym jabłkiem

25zł/L

2

krupnik z wędzonym karczkiem i cebulką

35zł/L

3

szynka miodowa

45zł/kg

4

pieczeń wieprzowa na sianku

45zł/kg

5

kurze udka nadziewane jabłkiem

7zł/szt.

6

gęsie udka z jabłkami i gorgonzolą duszone w gęsim tłuszczu

15zł /1 udko około 250g

7

kaczka z ucieranymi migdałami i masłem miodowym około 2,5kg

65zł/szt.

 

ZAKĄSKI

 

8

kulebiak z pieczarkami jajkiem ziołami

19zł/500g

9

sałatka z jajkiem i prażonymi migdałami

35zł/kg

10

pasztet z kurcząt z marynowanym zielonym pieprzem    

35zł/kg

11

terrina z łososia i dorsza

5zł/szt.

12

tymbaliki drobiowe

3,5zł/szt.

13

sałatka warzywna

25zł/kg

 

CIASTO ŚWIĄTECZNE

 

14

tort bezowy z masą kajmakową i kremówką ok 2kg

50zł/kg

15

sernik z wiśniami

65zł/blacha

16

szarlotka z masą śmietanową

65zł/blacha

17

babka drożdżowa

30zł/szt.

18

mazurek kajmakowy migdałowy ok. 350g.

28zł/szt.

19

raffaello

50zł/blacha

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

,, Przy Zlotej Wyspie " zaprasza na ZABAWĘ KARNAWAŁOWO - WALENTYNKOWĄ 2015R.

  14  lutego 2015r. na godz. 20:00

Cena biletu 290zł /parę

OFERUJEMY:

- zabawę taneczna z DJ'em

- klimatyczne oświetlenie terenu

- specjalne menu: dania główne, zakąski, kolacja, napoje

- 0,5 L wódki na parę w cenie

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!!!!

 

MENU IMPREZY KARNAWAŁOWO-WALENTYNKOWEJ

Dania serwowane na półmiskach przez kelnerów.

PRZYSTAWKA

- tatar z łososia

OBIAD

Zupa:

-krem z białej fasoli z maślanymi grzankami

Danie główne:

(2p./os.)

- bitki wołowe w winnym sosie

- udka faszerowane jabłkami i serem

Dodatki:

- ziemniaki z koperkiem i masłem

- kluseczki śląskie

Surówki:

- marchewka z limonką i miodem

- zielone warzywa z pesto pietruszkowym

DESER

- galaretka z granatu i żurawiny z serkiem mascarpone

ZAKĄSKI 

- teryna chłopska z korniszonami i marynowanymi cebulkami

-  śledzik z cebulką i ogórkiem w oleju lnianym

- marynowane buraczki z chrzanem w boczku

- sałatka nicejska z tuńczykiem

KOLACJA I

- cebulka faszerowana wołowiną z pęczakiem

KOLACJA II

- barszczyk na własnym zakwasie z pasztecikiem

 

Napoje:

-kawa, herbata bez ograniczeń

- soki i napoje gazowane 1,5L na osobę (coca-cola, fanta, sprite)

- woda mineralna niegazowana z cytryną bez ograniczeń

0,5L wódki/ pare

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Świąteczna oferta cateringowa 2014r.

L.p.

Nazwa potrawy

Cena

 

DANIA CIEPŁE

 

1

Pierogi z kapustą i grzybami

19zł/kg

2

Pierogi staropolskie z farszem z kapusty i ziemniaków

17 zł/kg

3

Pieczone pierożki drożdżowe z kapustą

22zł/kg

4

Uszka z grzybami

28zł/kg

5

Strucel grzybowy

18zł/500g

6

Kulebiak z kapusty z grzybami

19zł/500g

7

Paszteciki pieczarkowe

28zł/kg

8

Paszteciki kapuściane

28zł/kg

9

Krokiety z kapustą i grzybami

2,50zł/szt.

10

Bigos staropolski

40zł/kg

11

Barszcz czerwony na zakwasie z buraków z grzybami lub kremowa zupa migdałowa

9zł/L

12

Duszona kapusta ze śliwkami i winem

25zł/kg

13

Udka pieczone z jabłkami lub pieczarkami

6zł/szt.

14

Zrazy wołowe po staropolsku z kapustą i grzybami

12zł/s

15

Pieczona gęś z kiszonymi jabłkami i kapustą

150zł/szt. (około 4 kg)

16

Pieczony indyk z jabłkami i żurawiną

180zł/szt. (około 6 kg)

17

Rostbef w ziołach

45zł/kg

18

Karkówka w sianku

35zł/kg

 

ZAKĄSKI

 

19

Śledź w śmietanie z ogórkiem i jabłkiem

32zł/kg

20

Śledź z cebulką i ogórkiem w oleju lnianym

36zł/kg

21

Śledzik po żydowsku

35 zł/kg

22

Śledź słodko-kwaśny

35zł/kg

23

Karp w rodzynkowym sosie

100g6zl

24

Pasztet z gęsiny z śliwką lub grzybami

0,5kg25zl

25

Terrina z dorsza i łososia

5zł/szt

26

Pasztet mięsny z żurawinową galaretką

35zł/kg

26

Ryba po grecku z dorsza

45zł/kg

27

Dorsz w salsie z pomidorami

45zł/kg

28

Tymbaliki drobiowe

5zł/porcję

29

Ozorki w galarecie

7zł/porcję

30

Tatar z łososia

8zł/porcję

 

CIASTO ŚWIĄTECZNE

 

31

Piernik z konfiturą śliwkową

25zł/blacha keksowa

32

Keks z bakaliami

25zł/blacha keksowa

33

Sztrucel drożdżowy migdałowo – makowy

18zł/kg

34

Raffaello

50 zł/blacha

35

Tort

50zł/kg

36

Owocowe z mascarpone

80zł/blachę

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Informujemy, że bilety na zabawę SYLWESTROWĄ 2014 zostały wyprzedane.
Zapraszamy na imprezę karnawałową w lutym 2015r.
 
Menu sylwestrowe 2014
Przystawka - Marynowany śledzik z sosem kaparowym

Zupa-bulion grzybowy z pierożkami
Danie główne-Udka kacze confit z kiszonym jabłkiem
Polędwiczka z sosem piernikowym
Łosoś pieczony w kapuście z sosem maślanym

Dodatki-ćwiartki ziemniaczane pieczone ze słonecznikiem,zestaw surówek

Deser - Maliny z bezą i musem z mango
ciasto(orzechowiec,czekoladowe z sosem waniliowym,owocowe z serkiem mascarpone)

Zakąski - okrasa z gęsiny ,marynowane buraczki z chrzanem w boczku,sałaty mieszane z serem bursztyn i orzechami,deski mięs pieczonych,śledzik z cebulką w oleju lnianym

Kolacja 1- Żeberka podwędzane pieczone z brązowym ryżem

Kolacja 2 -Kwaśna biała zupa z kluseczkami
Napoje - bez ograniczeń: kawa, herbata oraz woda mineralna
1,5L na osobę soki i napoje gazowane
0,5 L wódki na parę
lampka wina musującego na osobę o północy

Serdecznie zapraszamy.

Cena: 390zł od pary.
tel. 601 626 111
Zdjęcie: Menu sylwestrowe 2014Przystawka - Marynowany śledzik z sosem kaparowymZupa-bulion grzybowy z pierożkami Danie główne-Udka kacze confit z kiszonym jabłkiem                       Polędwiczka z sosem piernikowym                       Łosoś pieczony w kapuście z sosem maślanymDodatki-ćwiartki ziemniaczane pieczone ze słonecznikiem,zestaw surówekDeser -  Maliny z bezą i musem z mango              ciasto(orzechowiec,czekoladowe z sosem waniliowym,owocowe z serkiem mascarpone)Zakąski -  okrasa z gęsiny ,marynowane buraczki z chrzanem w boczku,sałaty mieszane z serem bursztyn i orzechami,deski mięs pieczonych,śledzik z cebulką w oleju lnianymKolacja 1- Żeberka podwędzane pieczone z brązowym ryżemKolacja 2 -Kwaśna biała zupa z kluseczkamiNapoje - bez ograniczeń: kawa, herbata oraz woda mineralna              1,5L na osobę soki i napoje gazowane             0,5 L wódki na parę             lampka wina musującego na osobę o północy         Serdecznie  zapraszamy.Cena: 390zł od pary.tel. 601 626 111

 

,, Przy Zlotej Wyspie " zaprasza na ZABAWĘ SYLWESTROWĄ 2014r.

  31 grudnia 2014r. na godz. 20:00

Cena biletu 390zł /parę

OFERUJEMY:

- zabawę taneczna z DJ'em

- klimatyczne oświetlenie terenu

- menu sylwestrowe: dania główne, zakąski, kolacja, napoje

- kieliszek szampana o północy dla każdego oraz 0,5 L wódki na parę w cenie

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!!!!

tel. 601 626 111

---------------------------------------------------------------------------------------

,, Przy Zlotej Wyspie " zaprasza na Andrzejki 2014r.

 w dniu 29 listopada 2014 r na godz. 20:00- 3:00

Cena biletu 110zł /osobę

OFERUJEMY:

- zabawę taneczna z DJ'em

- klimatyczne oświetlenie terenu

- menu andrzejkowe: dania główne, zakąski, kolacja, napoje

- 0,5 L wódki na parę w cenie

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!!!!

tel. 601 626 111

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

,, Przy Zlotej Wyspie " zaprasza na pełne humoru i wdzięku spotkanie z Arturem Barcisiem

 w dniu 16 sierpnia 2014 r na godz. 20:30.


Jest to półtora godzinny występ aktora, który opowiada anegdoty o swojej zabawnej drodze do aktorstwa,

 opatrzone w mistrzowski sposób wykonywanymi piosenkami wraz z muzyką na żywo.

cena biletu - 25zl od osoby.

 Wszelkich informacji można uzyskać pod nr telefonu 601 626 111 - Ewelina Fiedorowicz

Zapraszam
Ewelina Fiedorowicz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Informujemy, że z dniem 01 czerwca (niedziela)  lokal będzie nieczynny !!!

Przepraszamy i zapraszamy w następne niedziele.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Zapraszam na kolejną imprezę ,, Przy Złotej Wyspie " w dniu 6 czerwca 2014 r na godz. 19:00


w programie :

- grilowanie [ zupki, karkóweczki, sałateczki, kawki, herbatki itp, itd ]
- wspaniała muzyka
- tańce
- towarzyskie spotkania, konwersacje czyli ogólna radość
- bar obficie zaopatrzony po normalnych cenach

cena zaproszenia - 70 zł od osoby [w cenie : wstęp, tańce, kolacyjka grillowa ]

W imieniu organizatorów Plaży Gotyku

Zapraszam
Ewelina Fiedorowicz

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Świąteczna oferta cateringowa

L.p.

Nazwa potrawy

Cena

 

DANIA CIEPŁE

 

1

żurek z tartą cebulą i pieczonym jabłkiem

25zł/L

2

krupnik z wędzonym karczkiem i cebulką

35zł/L

3

rolada indycza z  kolorowym farszem warzywnym

42zł/kg

4

szynka miodowa

45zł/kg

5

pieczeń wieprzowa na sianku

45zł/kg

6

pieczony rostbeff z ziołami

70zł/kg

7

gęsie udka z jabłkami i gorgonzolą duszone w gęsim tłuszczu

15zł /1 udko około 250g

8

kaczka z ucieranymi migdałami i masłem miodowym około 2,5kg

65zł/szt.

 

ZAKĄSKI

 

9

kulebiak z pieczarkami jajkiem ziołami

19zł/500g

10

szpinakowa rolada z łososiem  

25zł/500g

11

pasztet z kurcząt z marynowanym zielonym pieprzem    

35zł/kg

12

terrina z łososia i dorsza

5zł/szt.

13

 

jajka faszerowane pieczarkami kolendrą w migdałowej skorupce

15zł/250g

14

tymbaliki drobiowe

3,5zł/szt.

15

sałatka z jajkiem kurczakiem i orzechami

19zł/250g

 

CIASTO ŚWIĄTECZNE

 

16

tort bezowy z masą kajmakową i kremówką ok 2kg

50zł/kg

17

tort pina colada około 1,5 kg

42zł/kg

18

sernik z wiśniami

65zł/blacha

19

szarlotka z masą śmietanową

65zł/blacha

20

babka migdałowa

30zł/szt.

21

babka drożdżowa

30zł/szt.

22

babka muślinowa z bakaliami i szafranem

35zł/szt.

23

mazurek kajmakowy migdałowy ok. 350g.

28zł/szt.

24

raffaello

50zł/blacha

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KARNAWAŁ 2014r. !!!

Szanowni Państwo
Zapraszamy na bal karnawałowy Przy Złotej Wyspie

dnia 22.02.2014r. godz. 20:00

Cena biletu: 330zł/para, w tym butelka wina lub wódki 0,5L/para
wykwintne menu
zabawa z D'jem

Szczegółowe informacje i zapisy pod numerem telefonu 601 626 111 lub na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Zapraszamy serdecznie.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W naszej ofercie - KULIGI.
Zapewniamy sanie, ostrą jazdę i piękne widoki
ZAPRASZAMY!

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Posiadamy ostatni wolny stolik na SYLWESTROWĄ NOC !!!


Zapewniamy:
- specjalne menu sylwestrowe,
- butelka wódki i wina/stół,
- zabawę przy muzyce D'J a,
- kieliszek szampana i fajerwerki o północy.
Cena: 550zł/para.
Rozpoczęcie imprezy: 20:00

Zapraszamy serdecznie !!!
Kontakt: 601 626 111

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Przyjmujemy zamówienia na potrawy świąteczne

wykonane z naturalnych i wysokiej jakości produktów.

 

Poniżej przedstawiamy świąteczną ofertę cateringową

L.p.

Nazwa potrawy

Cena

 

DANIA CIEPŁE

 

1

Pierogi z kapustą i grzybami

19zł/kg

2

Pierogi staropolskie z farszem z kapusty i ziemniaków

17 zł/kg

3

Pieczone pierożki drożdżowe z kapustą

22zł/kg

4

Uszka z grzybami

28zł/kg

5

Strucel grzybowy

18zł/500g

6

Kulebiak z kapusty z grzybami

19zł/500g

7

Paszteciki pieczarkowe

28zł/kg

8

Paszteciki kapuściane

28zł/kg

9

Krokiety z kapustą i grzybami

2,50zł/szt.

10

Bigos staropolski

40zł/kg

11

Barszcz czerwony na zakwasie z buraków z grzybami

9zł/L

12

Duszona kapusta ze śliwkami i winem

25zł/kg

13

Udka pieczone z jabłkami lub pieczarkami

6zł/szt.

14

Zrazy wołowe po staropolsku z grzybami i ze śmietaną

12zł/szt.

15

Pieczony indyk z pomarańczami

140zł/szt. (około 6 kg)

16

Pieczony indyk z jabłkami i żurawiną

140zł/szt. (około 6 kg)

 

ZAKĄSKI

 

17

Śledź w śmietanie z ogórkiem i jabłkiem

32zł/kg

18

Śledź z cebulką i ogórkiem w oleju lnianym

36zł/kg

19

Śledzik po żydowsku

35 zł/kg

20

Śledź słodko-kwaśny

35zł/kg

21

Karp w rodzynkowym sosie

60zł/szt (ok. 1,5kg)

22

Karp w galarecie w puszystym sosie chrzanowym

60zł/szt (ok. 1,5kg)

23

Terrina z dorsza i łososia

5zł/szt

24

Pasztet mięsny z żurawinową galaretką

35zł/kg

25

Ryba po grecku z dorsza

45zł/kg

26

Dorsz w salsie z pomidorami

45zł/kg

 

CIASTO ŚWIĄTECZNE

 

27

Piernik z konfiturą śliwkową

25zł/blacha

28

Keks z bakaliami

25zł/blacha

29

Strucel drożdżowy migdałowo – makowy

18zł/kg

30

Raffaello

50 zł/blacha

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Od  4 sierpnia 2013r. zapraszamy Państwa wraz z rodziną w każdą niedzielę od godz. 13.00 - 20.00 (obiady wydawane do godz.19.00) na obiady przygotowane dla Państwa ze świeżych, naturalnych produktów.

Poniżej przedstawiamy MENU na miesiąc sierpień.

Prosimy o rezerwację telefoniczną pod nr tel. 601 626 111 do piątku każdego tygodnia.

W cenę dania głównego wliczony jest stół z dodatkami do Państwa wyboru.

Danie główne wraz z zupą plus dodatki ("zjedz ile chcesz") - 40 zł/os.

Danie dla dzieci wraz z zupą plus dodatki ("zjedz ile chcesz") - 20 zł/os.

Danie dla dzieci bez zupy plus dodatki ("zjedz ile chcesz") - 15 zł/os.

W każdą niedzielę proponujemy stół owocowo - deserowy (ciasta, sałatki owocowe, owoce, lody, desery) w cenie 20 zł/os.

04.08.2013r

Zupa kurkowo-śmietanowa

Danie główne: Cukinia faszerowana mięsem i warzywami zapieczona z mozzarellą

Danie główne: Pieczony ser Camembert z grillowanym kurczakiem na miksie sałat z sosem miodowym

Danie dla dzieci: pieczona pałka z kurczaka z frytkami

11.08.2013r.

Zupa z dorsza i pora

Danie główne: Pieczony pstrąg w białym winie z masłem migdałowym

Danie główne: Pieczony ser Camembert z grillowanym kurczakiem na miksie sałat z sosem miodowym

Danie dla dzieci: Nugetsy z frytkami

18.08.2013r.

Zupa z młodej prażonej cebulki z parmezanem

Danie główne: Sznycel cielęcy z jajkiem

Danie główne: Pieczony ser Camembert z grillowanym kurczakiem na miksie sałat z sosem miodowym

Danie dla dzieci: pieczone piersi z kurczaka w wiórkach kokosowych z frytkami

25.08.2013r.

Zupa krem z pieczonych pomidorów

Danie główne: Żeberka z grilla podwędzane w sosie barbecue

Danie główne: Pieczony ser Camembert z grillowanym kurczakiem na miksie sałat z sosem miodowym

Danie dla dzieci: kotlet schabowy z ziemniakami

 

 

 

 

Joomla templates by a4joomla